Fraværsgrensa kan dra til helvete

That’s right. Hele fraværsgrensa på videregående kan ta seg en bolle.

Mitt siste år på videregående hadde jeg et halvt år fravær. Ikke fordi jeg var sjuk, men fordi jeg var drittlei hele opplegget.

Her indoktrinerer man kidsa til å gå tretten år med skole for å få en studiekompetanse som er generell, og hva er det man ser etter i en ansatt? Spisskompetanse. Jadda. Så sitter du der da med eksamen artium i hånda, og så er det ikke noe annet å gjøre da, enn å ta seg en bachelor eller i verste fall en master. 17, potensiellt 18 år skal du drive og stri med fag.

Jada, detta er kontroversiellt å si, men nå skal jeg fortelle dere hvorfor jeg valgte å ikke være på skolen et halvt år

En gutt som er smørblid for å ha bestått videregående ved å ha vært mer hjemme enn på skolen

 

Jeg leste hjemme, stilte opp på prøver, og gjorde det greit på de. Nå vil jeg ikke si at det var veien å gå om man skulle bli likt av lærerne, så noen karakterer måtte jeg selvfølgelig klage på. Alle klagene gikk inn fordi jeg kunne dokumentere at jeg hadde prestert på prøvene. Jeg brukte tiden jeg ikke var på skolen til å lese så mange bøker jeg klarte. Debutboka mi ble kanskje ikke den boka som har fått best anmeldelser gjennom tidene, men det får være en annen sak

At så mange nå ikke får mulighet til det er meg en stor sorg, og jeg føler med dere.

Dette er ikke et kamprop for dere som bare vil skulke for å se på Netflix. Dette er for de som klarer å lese til eksamen, og lære seg andre ting samtidig

 

Menmen, summa summarum. Fraværsgrensa gjør at uhorvelige mange timer med egenutdanning går tapt. Ansvar for egen læring er tydeligvis ikke gjeldende lenger.

 

Blodprinsen out.

3 kommentarer
  1. Er enig i at den norske skolen ikke er for alle, men da kan en jo bare melde seg opp som privatist i de obligatoriske fagene.
   Slik jeg løste kabalen i sin tid, med 2bh barn og jobb hadde jeg ikke tid til å gå på skolen.

   Noe som irriterer meg mer er at en omtrent må ha høyskole eller bedre for selv de enkleste jobbene i dagens Norge samt at en må ha endel unødvendige fag i forhold til hva en vil bli.

  2. Jeg hadde også sikkert et halvår med fravær siste året på VGS, men leste meg opp på egenhånd og besto de fleste prøver med glans, gikk bra med meg, sjukepleier i dag 😊
   Det norske skolesystemet er ikke for alle..

  3. Hei vi 2 heter Ciaran & Ciara Cassidy. Vi er en gutt og ei jente på 16 år. Vi 2 er bror og søster, tvillinger og bestevenner. Vi 2 har valgt å ikke begynne på videregående, det er fordi skole ikke egner seg for oss 2. Og vi er sterkt imot fraværsgrensa begge 2, vi syns at fraværsgrensa er rein idioti. Hilsen Ciaran & Ciara Cassidy. Vi 2 er en gutt og ei jente på 16 år. Vi er bror og søster, tvillinger og bestevenner.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg