FØKK JUL

Ja, du leste riktig. Føkk jul.

Oppriktig talt hva jeg mener om jula

Juletider er forsåvidt hyggelig i den form av at man bruker tid med familien og skal være grei og alt det der, men den der materialistiske driten kan jeg bli spart for ass.

Det er fint man har juleferie og at folk for en kort periode får fri fra jobben sin, men at man på grunn av en vrangforestillt snekker født 24.12.0000 skal måtte kjøpe inn gaver til gud og hvermann blir for dumt.

Så har man alle som ikke har en familie å feire med, som sitter alene, og kjenner på den sorgen det måtte være å være bare én på julaften fordi det er forventet at den skal brukes med andre enn bare sitt eget selskap. Jeg skulle ønske jeg kunne brukt min julaften med en av dere, men jeg får heller fortelle dere at jul er et konsept som rett og slett ikke er noe tess. 24. desember for meg er bare nok en vanlig dag i livet.

Historier om vanskeligstilte familier som kjenner på det at de ikke kan kjøpe julegaver til barna fordi lønna rett og slett ikke strekker til florerer. Det gjør meg vondt at fordi man har skapt en illusjon om at kjærlighet til sine barn måles i gjenstander, gruer noen foreldre seg til jul.

“[…]hovedorganisasjonen Virke sine anslag for årets julehandel. Detaljomsetningen i desember ble anslått til nesten 53 milliarder kroner” Sitat fra avisen Demokraten 23. desember 2014.

53 MILLIARDER. Jeg gir meg altså ende over. Det positive med dette er selvfølgelig at det må ansettes julehjelp forskjellige steder, og at staten drar inn mer til velferd, men det må da være mulig ikke å gå fullstendig bonanza hver gang året går mot slutten. Her er det firmaer som profiterer stort.

 

Når du nå sitter der og planter i deg ribbe, pinnekjøtt, medisterkaker og lutefisk mens du bælmer ned en halvliter akevitt vil jeg gjerne at du ser “Sagan om Karl-Bertil Jonssons jul”, og tenker litt på de som ikke fikk en iphone 11 pro til jul, samt de som sitter aleine og gråter. Den kan du se her:

 

 

Tro meg, det er verdt 23 minutter av julaften.

 

God jul.

 

 

4 kommentarer
  1. Veldig enig i det du skriver!

   Men vi feirer egentlig ikke Jesus fødsel, da vi faktisk ikke vett de han er født. Selve julaften, er en feiring for at solen er seg 🙌🏽

  2. Åå episoden om Karl-bertil funker ikke på youtube.. vet den blir vist på julaften hvert år men har alltid skippet til neste kanal for kvaliteten er så gammeldags og dårlig😳 Men nå ble jeg såpass nyskjerrig at jeg må se den!

  3. Så man skal avskaffe julen fordi det finnes fattige og enslige mennesker? Uansett hvilken dag/høytid det er, finnes det folk som har det fælt. Noen lider kanskje ekstra mye på julaften, men noen lider også ekstra mye alle andre dager. Tenk så mange mennesker som julen gleder. Familier som sjelden samles, og derfor trenger disse høytidene for å finne tid til hverandre. Tradisjon og kultur er utrolig viktig i et samfunn, det er derfor det har holdt såpass lenge.

  4. Æ er så enig med deg Henrik..æ satt nylig nå å sendte en kritisk melding til en annen blogger, som vist har brukt sikkert flere hundre tusener i gaver..til familien. Der en av nettop de hadde fått en iphone pro 11.Blir galt når hun selv har vært i den situasjonen å ikke ha noe ellwr noen. Åssp ødsle bort å så mye..ho kunne sikkert kjøpt en liten gave til alle uteliggere i Oslo. En å kjøpe alt det der gucci shittet til søkene ogfamilie…lg alle ikke glem hborfor vi feire jul 😊🎄

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg