En hyllest til min bestevenn

Fy faen.

Verden er ikke god i blant. Ari Behn, et av mine forbilder er borte.

Personlig kjente jeg ikke Ari, men for en måneds tid siden gjorde jeg en podkast med Aris bestevenn: Per Heimly. Det var som å møte en eldre versjon av meg selv. Vi skulle tilfeldigvis til Stavanger senere i uka, og tok oss noen glass på byen der også, og i det hele tatt ble venner. Per er en nydelig fyr, og vi kommer til å finne på mer gøy i framtida.

Da nyheten traff i går om Aris bortgang tenkte jeg mest på Per. Hele natta her i Vietnam ble i går brukt til å ettertanke fordi jeg satte meg i Per sine sko, og hvordan det måtte være å miste sin beste venn. Det er forjævlig. Per, du har mine dypeste kondolanser. Jeg kan ikke engang være i nærheten av å fatte hva du går gjennom nå

 

Når jeg for andre gang på en måned blir påminnet hvor skjørt livet er synes jeg det er viktig å skrive litt om det mennesket som er min aller beste venn.

Uten Andreas hadde jeg ikke klart meg i livet

Andreas, en jordnær gutt fra Bogerud, utdanna samfunnsøkonom, streit som du får det, er min beste venn. At han var så uheldig å være den første gutten jeg hilste på da jeg bytta barnehage fra Lutvann til Bogerud gård er det beste som har hendt meg.

I lys av denne romjula fra helvete vil jeg gjerne, på ekte, fortelle deg hvor god du er.

Uansett hvor mye dumt jeg gjør, uansett hvor mye drit du må høre om meg, så forsvarer du meg. At folk ikke kan forstå at du, en helt “normal” fyr kan ha meg som bestevenn, og at du forteller dem at de ikke aner hvordan jeg egentlig er betyr mer for meg enn du kan forstå.

Mye av grunnen til at jeg kan holde på som jeg gjør er at jeg vet at du er min klippe i livet, ingen, absolutt ingen kommer til å utkonkurrere deg gjennom livet.

Om jeg noensinne kommer dit at jeg finner meg ei dame som gidder å gifte seg meg med, vet du at du er forlover. Den dagen en eller annen dame jeg ved et uhell har smelt på tjukka sier at hun skal beholde ungen er du gudfaren.

Det fine med Andreas er det at uansett om man ikke snakker sammen på en måned, så vet vi at vi har hverandre. Jeg har ikke veldig mange nære venner, og uten deg min venn hadde jeg vært et skip uten anker.

At romjula ble en tid til ettertanke kan man trygt si, og du fortjener alt i verden. Alt du måtte trenge skal du få, jeg ville gått til verdens ende for deg.

Rasshølet Henrik Elvejord Borg har vært så heldig å få den beste vennen man kan ha i hele verden, og jeg er evig takknemlig for at du er du, og alt du har gjort for meg de siste 23 åra. Det minste jeg kan gi deg er en hyllest hvor du faktisk forstår hvor ufattelig bra du er. Det er meg og deg mot verden, som det alltid har vært.

 

Andreas, jeg sier dette her hver gang jeg snakker med deg, men du skal få det svart på hvitt: Jeg elsker deg av hele mitt halvfungerende hjerte.

 

Ta vare på hverandre i romjulen! Og hvis noen av mine lesere skulle slite kan Mental Helse nås på 116 123. Røde Kors kan ringes på 800 33 321. Kirkens SOS: 224 00 040. Livet er verdt å leve.

3 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg